Gehaktbal met preistamppot

Gehaktbal met preistamppot

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de oer-Hollandse klassieker gehaktbal met preistamppot en smeuïge jus. Bereid de prei beetgaar en meng dit met de gestampte aardappelen. Serveer de gehaktballen in jus apart. Tip: voeg een lepel grove mosterd toe voor wat extra pit.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 zakje mix voor stamppotjus

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbal met preistamppot op tafel.

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  2. Breng de prei met weinig water en zout aan de kook en kook de prei beetgaar.
  3. Bereid de jus van de jusmix volgens de aanwijzingen op het zakje en verwarm de gehaktballen in de jus.
  4. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp ze fijn.
  5. Schep de prei met aanhangend water erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  6. Serveer de stamppot met de gehaktballen, de jus en de mosterd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stamppot