Bietensalade

Bietensalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bieten-basis salade met aardappels, vleessalade, bietjes, appelstukjes, augurken en zilveruien. De salade is op smaak gebracht met bietensap en kan geserveerd worden als complete maaltijd of als bijgerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bietensalade op tafel.

  1. Kook de aardappels gaar, giet af en laat afkoelen. Laat de bieten uitlekken in een vergiet en vang het sap op. Snijd de bieten in kleine stukjes van 3x3mm. Schil de appel en snijd in kleine blokjes van 5x5mm.
  2. Stamp de aardappels (niet te fijn) en voeg de slasaus toe tot een smeuïg, maar niet te nat geheel. Voeg de vleessalade, bietjes, bietensap toe en roer goed door. Voeg eventueel zilveruien vocht toe om op smaak en dikte te brengen.
  3. Roer de helft van de zilveruien, de appelstukjes en de helft van de fijngesneden augurken door de salade.
  4. Kook de eieren gedurende 10 minuten, snijd ze in 4 delen.
  5. Garneer de salade met de overgebleven augurken, zilveruien en eieren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Bietensalade