Kalfsoester met kastanjechampignonsaus

Kalfsoester met kastanjechampignonsaus

Smulweb imageSmulweb

Kalfsoester met kastanjechampignonsaus is de culinaire hemel op aarde. Stukjes mals kalfsvlees bedekt met een subtiel pittige champignonsaus. Deze delicatesse moet je gewoon proeven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Kalfsoesters
  • 700 g Hamschijf
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalfsoester met kastanjechampignonsaus op tafel.

  1. Dep de kalfsoesters droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aardappelschijfjes rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee
  3. schep regelmatig om.
  4. Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de tijm erdoor. Houd de saus op laag vuur warm.
  5. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de kalfsoesters in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Bak in de tussentijd de champignons in het braadvet.
  6. Leg de kalfsoesters op 4 borden, verdeel de champignons erover en schep de saus erop. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes. Lekker met een frisse groene salade met kappertjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees