- 600 g Kalfsoesters
- 700 g Hamschijf
- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalfsoester met kastanjechampignonsaus op tafel.
- Dep de kalfsoesters droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aardappelschijfjes rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee
- schep regelmatig om.
- Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de tijm erdoor. Houd de saus op laag vuur warm.
- Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de kalfsoesters in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Bak in de tussentijd de champignons in het braadvet.
- Leg de kalfsoesters op 4 borden, verdeel de champignons erover en schep de saus erop. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes. Lekker met een frisse groene salade met kappertjes.