De lekkerste appeltaart van Nederland

De lekkerste appeltaart van Nederland

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de lekkerste appeltaart van Nederland. Of je een doorgewinterde bakker bent of een beginner, dit recept voor appeltaart wil je maken. Een romige vulling van vanillepudding maakt 'm extra lekker.

45 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(28)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke De lekkerste appeltaart van Nederland op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Kneed de bloem, bakpoeder, 125 g suiker, boter en het ei tot een soepel deeg. Bekleed een ingevette en met bakpapier beklede springvorm met het deeg.
  2. Schil de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn.
  3. Roer het puddingpoeder in een kom met 125 g suiker, de vanillesuiker en 150 milliliter van de slagroom tot een romig geheel.
  4. Kook de rest van de slagroom en roer van het vuur af het puddingmengsel door de slagroom. Zet pan weer terug op laag vuur en breng al roerend aan de kook.
  5. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat de taart helemaal afkoelen in de springvorm. De lekkerste appeltaart van Nederland is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart