Eigen gebakken hamkaasuienbrood

Eigen gebakken hamkaasuienbrood

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk en makkelijk te maken dit eigen gebakken hamkaasuienbrood. Gegarandeerd een succes bij iedereen thuis! Lekker bij een stevige soep of verse salade.

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 90 g Geraspte cheddar
  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Eigen gebakken hamkaasuienbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui hierin onder af en toe roeren 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en bak de ui in circa 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  3. Verhit de resterende olie in een kleine braadpan en bak de ham hierin op middelhoog vuur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de ui. Laat iets afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  5. Vet een bakplaat licht in. Zeef het bakmeel in een grote kom en wrijf de boter er met de vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  6. Meng er driekwart van het uimengsel en 60 gr cheddar dir.
  7. Maak een kuiltje in het midden en voeg melk en ongeveer 235 ml water toe. Voeg zoveel water toe tot een samenhangend geheel ontstaat.
  8. Meng het deeg met een ongekarteld mes tot een soepel geheel en vorm er een bal van.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Zuivel