Geroosterde lamsbout met knoflook en rozemarijn

Geroosterde lamsbout met knoflook en rozemarijn

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde lamsbout met knoflook en rozemarijn. Het vlees wordt ingekerfd en gevuld met knoflook en rozemarijn, bestreken met olijfolie, zout en peper en aangebraden in een pan. Als het vlees mooi bruin van kleur is, laat je het garen in de oven. Serveer met een saus naar keuze en geniet!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Geroosterde lamsbout met knoflook en rozemarijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak kleine inkepingen in het vlees. Steek daar de staafjes knoflook en de takjes rozemarijn in.
  3. Bestrijk het vlees met olie en bestrooi met zout en peper.
  4. Leg het vlees op een rooster boven een braadslede en giet 125 ml water in de braadslede.
  5. Braad het lam 1 uur en 30 minuten, tot het medium doorbakken is. Bedruip het tussentijds regelmatig met braadvocht.
  6. Houd het vlees warm en laat het voor het aansnijden 10/15 minuten rusten.
  7. Serveer met een saus naar keuze.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden