Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kleine pittige loempiaatjes uit de oven op tafel.
- Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de champignons schoon en snij deze in kleine stukjes. Snij de krabsticks in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de roerbakgroenten wat kleiner.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champignons en knoflook 2 minuten. Doe de roerbakgroenten erbij en bak deze 3 minuten al roerend mee. Maak op smaak met peper, zout, sambal, ketjap en kerriepoeder. Haal de pan van het vuur. Roer de krabsticks erdoor. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de vellen filodeeg doormidden.
- Bestrijk de vellen met olie en leg op elk vel een deel van de groenten. Rol het filodeeg met de groenten een klein stukje op. Vouw de beide zijden naar binnen en rol het filodeeg verder op tot een loempiaatje ontstaat.
- Leg de loempiaatjes op een bakblik bekleed met bakpapier en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten.