Pittige kipfilet in tomatensaus (a la pizzaiola)

Pittige kipfilet in tomatensaus (a la pizzaiola)

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor pittige kipfilet in tomatensaus waan je je direct in Italië. Oorspronkelijk gaarden de minder bedeelde Italianen stukken overgebleven vlees in een soort pizzasaus, om het vlees toch nog een heerlijke smaak te geven. Deze kip maak je dus op de manier van de pizzabakster (a la pizzaiola).

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(84)

  • 100 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pittige kipfilet in tomatensaus (a la pizzaiola) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en snijd de rode peper in dunne ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pannetje en fruit de rode peper, ui en knoflook even aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de witte wijn toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het geheel wat inkoken totdat er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bestrooi deze met peper, zout en bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan alle kanten aan. Leg de reepjes kip in een ovenschaal. Verdeel de tomatensaus eroverheen en bestrooi met wat oregano. Leg een plak kaas op de kip en bak de kip ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  3. Serveer de pittige kipfilet in tomatensaus met pasta, aardappels of brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte