Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel snijbonen witte bonen en reepjes kipfilet in rauwe ham op tafel.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
- Maak de snijbonen schoon, snijd ze in brede schuine reepjes en kook ze beetgaar in water met zout. Laat de witte bonen goed uitlekken en spoel ze af met koud water. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Bak de kipfilet in de olijfolie snel rondom bruin en verpak ze in een plakje rauwe ham.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de aardappelen goed droog stomen en maak hiervan een luchtige aardappelpuree met de melk en de boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de beetgaar gekookte snijbonen, witte bonen en gedroogde tomaten door de puree. Doe alles in een ovenschaal.
- Leg de reepjes kipfilet verpakt in de ham op de bonenschotel. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal plm. 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas een goudbruine kleur heeft en het gerecht door en door warm is.