- 800 ml kreeftenfond
- 15 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kreeftensoep met cognac en rivierkreeftjes op tafel.
- Fruit de sjalot in de olie zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1-2 min. mee. Bestrooi met de bloem en bak nog ± 1 min. mee.
- Schenk de kreeftenfond langzaam al roerend in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ± 15 min. op laag vuur trekken.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Breng de soep op smaak met de cognac, (cayenne)peper en zout.
- Schep de komkommerblokjes in het midden van 4 kommen en verdeel het rivierkreeftvlees erover. Schep de soep voorzichtig rond de komkommerblokjes en garneer met een pluk rode-bietensprouts.