Kreeftensoep met cognac en rivierkreeftjes

Kreeftensoep met cognac en rivierkreeftjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Franse kreeftensoep met cognac en rivierkreeftjes. Met sjalot, tomatenpuree, bloem en kreeftenfond. Op smaak gebracht met cognac, cayennepeper, zout, komkommerblokjes en rivierkreeftvlees. Gegarneerd met een pluk rode-bietensprouts.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml kreeftenfond
  • 15 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kreeftensoep met cognac en rivierkreeftjes op tafel.

  1. Fruit de sjalot in de olie zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1-2 min. mee. Bestrooi met de bloem en bak nog ± 1 min. mee.
  2. Schenk de kreeftenfond langzaam al roerend in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ± 15 min. op laag vuur trekken.
  3. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Breng de soep op smaak met de cognac, (cayenne)peper en zout.
  4. Schep de komkommerblokjes in het midden van 4 kommen en verdeel het rivierkreeftvlees erover. Schep de soep voorzichtig rond de komkommerblokjes en garneer met een pluk rode-bietensprouts.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep