Ijsbombe

Ijsbombe

Smulweb imageSmulweb

Deze feestelijke Ijsbombe is een heerlijk dessert dat je makkelijk van tevoren kan bereiden. Met de smaken van aardbeien-frambozenijs, kaneelijs, schuimkoekjes en chocolade is het een gegarandeerd succes.

120 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Chocoladetakjes Mint
  • 100 g Torenschuimpjes
  • 900 ml Kaneel-roomijs met apfelstrudel

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ijsbombe op tafel.

  1. Bekleed de kom met huishoudfolie.
  2. Neem het aardbeien-frambozenijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden. Hak de chocoladetakjes in stukjes.
  3. Spatel de chocolade door het ijs. Bestrijk de wand van de kom met het ijs en zet de kom in de diepvries.
  4. Neem het roomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden. Hak de schuimkoekjes in stukjes en spatel ze door het roomijs.
  5. Neem de kom met aardbeien-frambozenijs uit de vriezer en strijk het schuimpjesijs over de eerste ijslaag uit.
  6. Zet de kom terug in de vriezer en neem het kaneelijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
  7. Vul de kom met het kaneelijs en strijk het glad. Dek de bombe af met huishoudfolie en laat het ijs in ± 3 uur bevriezen.
  8. Neem 15 minuten voor het serveren de kom uit de vriezer. Houd de schaal enkele tellen in een bak met heet water. Keer de bombe op een mooie schaal.
  9. Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op het zakje en verdeel deze over de bevroren bombe. Garneer de bombe met het fruit en snijd deze in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit