Risotto al limone

Risotto al limone

Smulweb imageSmulweb

Risotto al limone met citroenrasp, een lichte kippenbouillon, sjalotten en parmezaanse kaas. Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe aan de rijst en roer regelmatig, voor geweldige romigheid. Voeg de citroenrasp, citroensap, kruiden, Parmezaanse kaas en boter toe en roer. Heerlijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Jumbo Rozemarijn

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto al limone op tafel.

  1. Boen de citroen onder stromend water schoon en rasp de schil (let op alleen het geel). Pers de citroen uit en bewaar 2 el rasp. Pluk de blaadjes van de verse kruiden, hak ze fijn en meng met de citroensap. Zet apart.
  2. Pel en snipper de sjalotjes. Maak de kippenbouillon en houd hem tegen de kook aan.
  3. Doe 30g boter, de olie, de sjalotjes en een paar draaien zout in een pan. Fruit de sjalotjes zacht en glazig op een matig vuur, ±3 minuten.
  4. Voeg de rijst toe en roer 1 à 2 minuten tot de rijst goed bedekt is met vet en glanzend en transparant is. Voeg daarna een soeplepel bouillon toe. Kook onder voortdurend roeren tot de rijst vrijwel alle bouillon heeft opgenomen. Voeg weer een soeplepel bouillon toe en roer tot alles is opgenomen.
  5. Regel de warmte zodanig dat de rijst zachtjes pruttelt. De rijst moet langzaam koken en altijd bedekt zijn met een dun laagje bouillon. Blijf soeplepels bouillon toevoegen, onder voortdurend roeren, en proef regelmatig, tot de rijst bijna zacht maar beetgaar is, ±18 minuten in totaal. De risotto moet romig zijn als dikke pap.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de overgebleven boter, de citroenschil met de kruiden, het citroensap en Parmezaanse kaas erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst