- 500 g kramer's krautboy gezouten bonen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Stamppot met gezouten snijbonen en rucola op tafel.
- Kook de gezouten bonen 15 minuten en spoel ze af onder stromend water.
- Kook de aardappelen met de snijbonen erop in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bak de speklapjes in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in ongeveer 15 minuten knapperig en gaar.
- Giet de aardappelen en de bonen af, vang 1 dl van het kookvocht op en stamp de groenten fijn. Schep de rucola erdoor en voeg zo nodig nog wat van het kookwater toe.
- Neem het vlees uit de pan en houd ze warm.
- Roer 1 dl heet water door het bakvet en roer de aanbaksels los. Breng de jus aan de kook en roer er van het vuur af de mosterd door.
- Serveer de stamppot met het vlees en de jus.