Appeltaart

Appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Dé klassieker onder de taarten die niet kan ontbreken: appeltaart! Romig deeg bedekt met zoete rozijnen en een laagje kaneel. Heerlijk als dessert of gewoon bij de koffie of thee.

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Appeltaart op tafel.

  1. Week de rozijnen en dep ze droog.
  2. Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.
  3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. van Dr. Oetker).
  4. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
  5. Bekleed met drievierde van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
  7. Vorm op een met bloem bestoven aanrecht van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
  8. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met ei.
  9. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
  10. Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart