Pittige indonesische kabeljauw

Pittige indonesische kabeljauw

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk pittig gerecht, deze Indonesische kabeljauw. De vis is bedekt onder een laagje smaakvolle uien en knoflook, op smaak gebracht met witte wijn, basterdsuiker, ketjap en sambal. Een ware smaaksensatie met een Oosters tintje.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige indonesische kabeljauw op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien samen met de knoflook lichtbruin.
  4. Blus af met de witte wijn. Voeg de basterdsuiker, ketjap en sambal toe. Laat even mee verwarmen.
  5. Doe de helft van het ui/knoflookmengsel in een vuurvaste schaal.
  6. Leg hierop de vis. Verdeel de rest van de uien over de vis.
  7. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Na plm. 20 minuten is de vis klaar.
eet smakelijk