Australische carrot soup - wortelsoep

Australische carrot soup - wortelsoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Australische carrot soup is perfect als lunch of avondeten. Met zoete aardappelen, wortel en bleekselderij maak je deze heerlijke wortelsoep. Als laatst garneren met selderijblad en serveren!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Australische carrot soup - wortelsoep op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Pel en snijd de ui en knoflook in stukjes. Was de wortels en snijd ze in stukjes. Was de bleekselderij en verwijder de draden. Snijd de bleekselderij in stukjes.
  2. Smelt de boter in een pan. Voeg de aardappelen, ui, knoflook, het grootste deel van de wortels (houd 3 eetlepels achter) en de bleekselderij toe en bak het geheel gedurende 5 minuten op laag vuur. Voeg voldoende water toe tot ongeveer 1 liter. Voeg suiker en bouillontabletten toe en breng het geheel aan de kook. Kook alles gedurende ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de overgebleven wortelstukjes toe en breng de soep weer aan de kook tot de wortels gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  4. Garneer de soep met fijngesneden selderijblad.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep