Kaassoep

Kaassoep

Smulweb imageSmulweb

Een rijke, romige kaassoep met een vleugje Worcestershiresaus en peterselie. Serveer met een knapperig stukje warm stokbrood en geniet van jouw heerlijke maaltijd.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 15 g Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kaassoep op tafel.

  1. Snipper de ui en rasp de kaas. Hak de peterselie.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit de ui tot deze glazig is. Roer de bloem erdoor, schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot het glad is. Herhaal dit tot alle bouillon erdoorheen zit. Laat de soep onder af en toe roeren 3 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de koffieroom en kaas aan de soep toe. Breng de soep op smaak met de Worcestershiresaus, zout en peper.
  4. Garneer de soep met peterselie. Serveer de kaassoep direct en geef er warm stokbrood bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep