Gevulde aubergines met geitenkaas

Gevulde aubergines met geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde aubergines met geitenkaas zijn gevuld met een mengsel van het vruchtvlees van de aubergine, ui, paprika en crème fraîche. Afgemaakt met plakjes tomaat uit de oven en plakjes geitenkaas. Heerlijk als bijgerecht of als lichte avondmaaltijd.

45 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde aubergines met geitenkaas op tafel.

  1. Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten, voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe en laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen.
  3. Voeg dan de crème fraîche toe.
  4. Vul de aubergines met dit mengsel en leg de plakjes tomaat erbovenop.
  5. Bak de aubergines 10 minuten in de oven op 225°C.
  6. Leg de plakjes geitenkaas op de aubergines en bak nog 10 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas