Friese waldbeantsjes met spek

Friese waldbeantsjes met spek

Smulweb imageSmulweb

Friese waldbeantsjes met spek is een heerlijk gerecht uit het noorden. Boordevol smaak dankzij het spekkige vakmanschap. Serveer het gerecht in diepe soepborden en garneer het met het vet, de ui en het spek. Appelmoes is een must!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Friese waldbeantsjes met spek op tafel.

  1. Kook de bonen met zout in 1-2 uur gaar, afhankelijk van of dit pas geoogste of al oudere bonen zijn.
  2. Snijd het spek in plakken van 5 mm.
  3. Bak het spek uit tot het krokant is maar niet helemaal uitgedroogd. Haal het uit de pan met een schuimspaan.
  4. Fruit de uien in het vet op middelhoog vuur tot het mooi donker goudgeel is. Voeg het spek weer toe aan de ui en het vet.
  5. Giet de bonen af en maak het verder op smaak met peper.
  6. Serveer het gerecht in diepe soepborden.
  7. Garneer met het vet, de ui en het spek en serveer er appelmoes bij. (Appelmoes is een must!)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap