- 300 g Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Waldorfsalade met zalmroosjes op walnotenbrood op tafel.
- Maak van de plakjes gerookte zalm roosjes.
- Schil de knolselderij en was de appel. Verwijder het klokkenhuis en snijd beide in smalle reepjes. Meng de reepjes met de walnoten.
- Roer de mayonaise, zure room en citroensap goed door elkaar en breng op smaak met kruidenzout en peper. Roer deze marinade door de reepjes knolselderij en appel en laat ongeveer een half uur intrekken.
- Meng de mosterd met honing, grof gesneden dille en een beetje citroensap.
- Snijd het walnotenbrood in plakken, snijd eventueel bij en rooster aan beide kanten in een beetje hete olijfolie.
- Serveer de gemarineerde knolselderij en appel met de gerookte zalmroosjes en geroosterd walnotenbrood. Lepel de mosterdsaus eroverheen.