Hammousse

Hammousse

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke Hammousse zul je zeker scoren onder jouw gasten. Kleine stukjes ham gecombineerd met slagroom en peterselie, dit alles gemengd met bouillon. En delicaat gekruid met zout, peper en cayennepeper voor een extra alles in één smaakbeleving!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hammousse op tafel.

  1. Snijd de ham in hele kleine stukjes.
  2. Week de gelatine in koud water gedurende 15 minuten.
  3. Breng de bouillon met sherry aan de kook.
  4. Knijp de gelatine goed uit en laat deze oplossen in de bouillon.
  5. Laat het mengsel koud worden, maar niet stijf.
  6. Klop de slagroom tot vladikte en meng het met de ham door de bouillon.
  7. Kruid het met zout, peper en cayennepeper naar eigen behoefte en roer dan de peterselie erdoor.
  8. Schenk het mengsel in 4 kleine schaaltjes of vormpjes die eerst zijn omgespoeld met water.
  9. Laat de mousse opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees