Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze frisse, Italiaanse tomatensoep boordevol smaak. Met dit recept krijg je in één keer een goede portie groenten binnen en je kunt ‘m op ieder moment van de dag, op iedere dag van het jaar eten. Eet smakelijk!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Italiaanse tomatensoep op tafel.

  1. Ontdoe de tomaten van hun vel door een kruisje te snijden aan de onderkant van de tomaten en ze even in kokend water te leggen. Leg de tomaten vervolgens in een kom met ijswater en trek het velletje los.
  2. Fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook aan in een scheut olijfolie in een soeppan. Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed, zodat de bloem kan garen. Voeg dan het water, de tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en laat zachtjes nog een kwartier koken. Breng de Italiaanse tomatensoep op smaak en garneer met verse basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep