Omelet met tomaten en mozzarella

Omelet met tomaten en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Deze omelet met tomaten en mozzarella is een ideale keuze voor een snel, makkelijk en heerlijk ontbijt of lunch. De smaak van basilicum, knoflook, ui en paprika in combinatie met eieren, melk, tomaten en mozzarella maken dit gerecht heerlijk.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Omelet met tomaten en mozzarella op tafel.

  1. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de harde kern en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de mozzarella in kleine stukjes en maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Was het basilicum, droog zorgvuldig en snijd de steeltjes eraf en snijd fijn.
  2. Maak de ui en knoflook schoon en snijd in blokjes.
  3. Klop de eieren met melk los in een kom. Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en paprika. Bak op het laatst het basilicum kort mee.
  5. Haal het mengsel uit de pan en laat even uitlekken. Roer dan het mengsel door de eieren en voeg de tomaat toe, maar houd een klein deel achter.
  6. Bak het geheel zachtjes in een pan met olie gedurende 5 minuten. Voeg de achtergebleven tomaat toe en de mozzarella. Doe het deksel op de pan en laat nog 3 minuten sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Groente Kaas Omelet