Voorjaars-groenteschotel uit de oven

Voorjaars-groenteschotel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke vegetarische groenteschotel uit de oven met aardappel, prei, ui, courgette, aubergine en paprika. Besprenkeld met olie en 2-3 eetlepels water en op smaak gebracht met peterselie, munt, peper en zout. Top af met plakjes feta en geniet binnen 1 uur van dit gerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Voorjaars-groenteschotel uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de prei en ui fijn. Snijd de courgette en aubergine in plakjes van ca. 1 cm. Maak de paprika's schoon, halveer ze, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng alle schoongemaakte en gesneden groenten met 2 eetlepels peterselie, munt en zout en peper naar smaak in een grote beboterde ovenschaal.
  3. Besprenkel de groenten met de olie en 2-3 eetlepels water en dek de schaal af. Laat de groenten in het midden van de oven gaar worden in ca. 1 uur en verwijder na ca. 45 minuten de folie.
  4. Verdeel de plakjes feta over de groenteschotel en laat die in nog ca. 5 minuten goed warm worden.
  5. Bestrooi de schotel met de rest van de peterselie en serveer direct.
eet smakelijk