Kaas-champignonkroketjes

Kaas-champignonkroketjes

Smulweb imageSmulweb

Proef de verfijnde smaak van deze krokante kaas-champignonkroketjes met een vleugje knoflook en nootmuskaat. Een perfect aperitief of snack om te delen met vrienden en familie op elk moment van de dag.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kaas-champignonkroketjes op tafel.

  1. Bak de champignons met wat peterselie of bieslook en een beetje knoflook(poeder). Voeg het vrijgekomen vocht toe aan de bouillon. Houd de champignons apart.
  2. Fruit het sjalotje zachtjes in de boter. Voeg vrij snel 95 gram bloem toe en roer goed door. Laat het flink warm worden totdat het mengsel loskomt van de pan.
  3. Voeg de koude bouillon toe en roer de massa met een garde glad. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel 30 minuten op een heel zacht vuurtje gaar worden.
  4. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak. Laat enigszins afkoelen. Meng de massa met de gebakken champignons, de eidooier en de geraspte kaas en maak hiervan kleine kroketjes.
  5. Doe de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel elk op een eigen bordje. Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.
  6. Frituur de kroketjes ca. 4 minuten op 180° C tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas