Pavlova

Pavlova

Smulweb imageSmulweb

Met deze Pavlova schotel je iets écht bijzonders op, heerlijk knapperig aan de buitenkant en lekker chewy van binnen. Combineer met stijfgeslagen room en het seizoensfruit van jouw keuze.

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pavlova op tafel.

  1. Verwarm de oven tot 120°C.
  2. Maak een cirkel van 18 cm op bakpapier en plaats het bakpapier met de cirkel naar beneden op een ingevette ovenplaat.
  3. Klop eiwitten in een mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg langzaam de kristalsuiker toe terwijl je blijft mengen totdat de suiker is opgelost. Doe dit ook na elke toevoeging.
  4. Schep de maizena en azijn erdoorheen.
  5. Spreid de meringue binnen de cirkel en bouw het op als een berg met rechte kanten. Maak het niet plat aan de bovenkant.
  6. Bak in een zeer lauwe oven op 120°C gedurende 75 minuten totdat de buitenkant van de pavlova droog is.
  7. Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Taart Pavlova