Risotto met venkel en feta

Risotto met venkel en feta

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke risotto met venkel en feta. Een smaakvol hoofdgerecht voor elke dag. De combinatie van de venkel en feta zorgen voor een verrassende smaaksensatie. Een must-try!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto met venkel en feta op tafel.

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen en verkruimel de feta. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  2. Smelt 3 el roomboter in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en venkel hierin in ongeveer 10 minuten glazig.
  3. Voeg de rijst toe en bak deze totdat alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg een schep bouillon toe als de wijn opgenomen is. Voeg telkens wat bouillon toe als de vorige schep opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst gaar is, maar nog wel een beet heeft. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  5. Meng de boter, Parmezaanse kaas, citroenschil en de helft van de verkruimelde feta door de rijst. Breng het op smaak met citroensap, zout en peper. Laat het nu 2 minuten met een deksel op de pan staan.
  6. Verdeel de rijst over 6 borden en verkruimel er nog wat feta over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Venkel