Apple crumble taart (appeltaart)

Apple crumble taart (appeltaart)

Smulweb imageSmulweb

Maak een heerlijke appel crumble taart volgens dit recept. Stoof appels met suiker, honing en citroensap en voeg een kruimellaag van kokos, bakmeel, havermout en suiker toe. Laat de pudding opstijven op de taartbodem, voeg de appel crumble toe en serveer desgewenst met slagroom. Smullen!

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Apple crumble taart (appeltaart) op tafel.

  1. Maak de taartbodem volgens de verpakking. Kook intussen de pudding.
  2. Doe de geschilde en in grove stukken gesneden appels, suiker, honing en citroensap in een pan en kook deze zachtjes in 10 min bijna gaar (let op: kooktijd is afhankelijk van het soort appel, te lang koken en je krijgt appelmoes!). Schep deze daarna in een ingevette ovenschaal.
  3. Meng de kokos, bakmeel, havermout en suiker. Maak een kuiltje en doe daar de gesmolten boter, olijfolie en honing in. Meng het geheel tot een kruimelige massa.
  4. Strooi de kruimels over de appels en zet in de oven 25 minuten op 180 (160 hetelucht) graden tot bruin en knapperig. Volledig laten afkoelen.
  5. Stort intussen de afgekoelde pudding op de taartbodem en laat opstijven in de koelkast. Schep daarna voorzichtig de appel crumble op de pudding. Druk zachtjes aan tot het 1 geheel wordt.
  6. Eventueel serveren met slagroom. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart