- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gerookte beenham op tafel.
- Meng de ingrediënten met elkaar en breng aan de kook, zonder het vlees toe te voegen. Laat afkoelen.
- Voeg het vlees toe aan het afgekoelde mengsel zodat het helemaal bedekt is. Laat het vlees 2 dagen in de koelkast staan.
- Haal het vlees uit de pekel, spoel het af en maak het droog met oude theedoeken en keukenpapier. Laat het vlees 1 nacht op een rooster in de koelkast verder drogen.
- Plaats een halve koffiemok met rookmot onderin de rookoven voor extra rooksmaak en geur. Plaats het vlees in de oven (maximaal 1300 gr) totdat de spiritusbranders uitgebrand zijn.
- Verwarm de hete luchtoven voor op 90 graden Celsius. Plaats het vlees onderin de oven en stel de kernthermometer in op 65 graden Celsius.
- Wacht totdat de kerntemperatuur is bereikt, ongeveer 5 uur. Haal het vlees uit de oven en laat het nog 10 minuten rusten in de folie zodat het vocht weer een beetje door het vlees heen trekt.