Gerookte beenham

Gerookte beenham

Smulweb imageSmulweb

Een zelfgemaakte gerookte beenham van de BBQ is wel heel bijzonder. Bereid de beenham voor door deze te pekelen, en geef deze extra smaak door rookmot toe te voegen aan de barbecue. Een kerntemperatuur van 65 graden, vervolgens 10 minuten laten rusten en smullen maar.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gerookte beenham op tafel.

  1. Meng de ingrediënten met elkaar en breng aan de kook, zonder het vlees toe te voegen. Laat afkoelen.
  2. Voeg het vlees toe aan het afgekoelde mengsel zodat het helemaal bedekt is. Laat het vlees 2 dagen in de koelkast staan.
  3. Haal het vlees uit de pekel, spoel het af en maak het droog met oude theedoeken en keukenpapier. Laat het vlees 1 nacht op een rooster in de koelkast verder drogen.
  4. Plaats een halve koffiemok met rookmot onderin de rookoven voor extra rooksmaak en geur. Plaats het vlees in de oven (maximaal 1300 gr) totdat de spiritusbranders uitgebrand zijn.
  5. Verwarm de hete luchtoven voor op 90 graden Celsius. Plaats het vlees onderin de oven en stel de kernthermometer in op 65 graden Celsius.
  6. Wacht totdat de kerntemperatuur is bereikt, ongeveer 5 uur. Haal het vlees uit de oven en laat het nog 10 minuten rusten in de folie zodat het vocht weer een beetje door het vlees heen trekt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees