- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met zoete chilisaus en rijst op tafel.
- Meng de gember, knoflook, citroengras, de saus, het sap en de helft van de koriander met de kip. Zet dit 3 uur of een nacht afgedekt in de koelkast.
- Laat de kip uitlekken en bewaar de marinade. Bak de kip in een grote, verhitte koekenpan zonder deksel totdat ze aan beide kanten bruin is en gaar. Snijd de kip in dikke plakken.
- Kook, stoom of verhit de rijst in de magnetron tot hij gaar is. Giet de rijst zo nodig af en roer er de rest van de koriander door.
- Meng 2 el van de bouillon met het maïsmeel. Doe de rest van de bouillon met de bewaarde marinade in een steelpan en breng aan de kook. Zet vuur lager en laat bouillon doorkoken. Roer er het maïsmengsel doorheen en laat dit al roerende doorkoken totdat de saus iets indikt.
- Serveer de kip op de rijst en sprenkel de saus eroverheen.