Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Zomerse ovenschotel met veel soorten verse groenten op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden en de helften in plakjes van ca een halve cm. Maak de paprika's schoon, halveer ze en verwijder de zaadbol en zaadlijsten. Schil eventueel het vruchtvlees met een dunschiller en snijd het in niet te kleine stukken. Pel de uitjes, snijd de wortelaanzet krap weg en kruis ze n. Dop de doperwten en was ze. Verwijder de donkergroene bladeren van de sla en snijd het lichtgele hart in 6-8 parten. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Ontvel de tomaten, kruis de velletjes eraf en snijd de tomaten in plakken.
- Leg de groenten in lagen in een grote ovenschotel: de helft van de courgette, bestrooien met zout en peper en de helft van de peterselie
- de helft van de paprika, uitjes, doperwten en champignons, bestrooi met zout en peper en hier den daar een klontje boter
- de parten kropsla, bestrooi met 1 eetlepel basilicum
- de rest van de doperwten, champignons en uitjes, bestrooid met zout en peper
- de rest van de courgette, bestrooid met zout en peper en de rest van de peterselie
- eindig met de plakken tomaat, bestrooid met zout en peper en de rest van de basilicum. Strooi de kaas over de tomaten en besprenkel met de olijfolie
- dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Laat de groenten in het midden van de oven in ca 1 ½ uur gaar worden.
- Lekker bij kalfsfricandeau of kipfilet en lintmacaroni.