Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Soep met venkel en orzo

Soep met venkel en orzo

magazine badge magazine

Geniet van een heerlijke soep met venkel en orzo. De subtiele zoetheid van venkel combineert perfect met de delicate textuur van de orzo pasta. Een verfrissende en voedzame soep, perfect voor een lichte lunch of diner. Voeg wat verse kruiden toe voor extra smaak en geniet van elke hartverwarmende lepel.

15 min bereiden lunch/brunch gerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 100 g geroosterde venkel
  • 100 g tomatenorzo
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 80 g halfgedroogde tomaatjes
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 10 g gedroogde basilicum
  • 1 staafmixer

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Soep met venkel en orzo op tafel.

  1. Doe de venkel met de helft van de orzo, 500 ml water, de room en het bouillonblokje in een pan. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Breng nogmaals aan de kook en breng op smaak.
  3. Verdeel de overgebleven orzo over vier kommen. Schep er de hete soep op. Garneer met de tomaatjes en wat van de olie uit het bakje, de olijfjes en basilicum.