Tzatziki van tessa kiros

Tzatziki van tessa kiros

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf een verrukkelijke Tzatziki van Tessa Kiros en waan je op vakantie in Griekenland. Serveer bij rustieke broodjes.

15 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tzatziki van tessa kiros op tafel.

  1. Pel de knoflook en hak deze heel fijn.
  2. Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
  3. Was de komkommer, schil de komkommer gedeeltelijk in de lengte in strepen (dus steeds reepjes schil laten zitten).
  4. Rasp de komkommer grof en doe deze in een zeef. Strooi het zout erover en laat de komkommer ongeveer 30 minuten uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
  5. Doe de yoghurt in een kom en roer de munt erdoor.
  6. Roer het knoflook-oliemengsel en de komkommer erdoor. Strooi wat zwarte peper erdoor. Meng alles goed door elkaar.
  7. Zet de schaal tot het moment van opdienen in de koelkast. De tzatziki blijft een paar dagen goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen