Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde witlof op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Snijd de stronken witlof in de lengte door en haal de bittere harde pit er voor een groot deel uit.
- Bestrooi de witlof met zout en peper.
- Wikkel de halve stronkjes in ontbijtspek, bacon of pancetta.
- Bak 2 halve stonkjes in de boter tot ze een mooi kleurtje hebben. Leg de witlof met de gesneden kant in de pan.
- Haal de witlof uit de pan en leg ze met de mooi gekleurde kant naar boven in de ovenschaal.
- Giet de bouillon in de ovenschaal en bestrooi de witlof met suiker. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
- Haal de folie van de groente en laat het nog 5 minuten in de oven staan zodat de groente lekker bruin kan worden.