Gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof

Smulweb imageSmulweb

Gekarameliseerde witlof verpakt in spek, dat maakt het nóg lekkerder. Eerst wordt het kort in de boter gebakken en daarna gaat het de oven in. Haal de folie van de groente en laat het nog 5 minuten in de oven staan zodat de groente lekker bruin kan worden.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde witlof op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Snijd de stronken witlof in de lengte door en haal de bittere harde pit er voor een groot deel uit.
  3. Bestrooi de witlof met zout en peper.
  4. Wikkel de halve stronkjes in ontbijtspek, bacon of pancetta.
  5. Bak 2 halve stonkjes in de boter tot ze een mooi kleurtje hebben. Leg de witlof met de gesneden kant in de pan.
  6. Haal de witlof uit de pan en leg ze met de mooi gekleurde kant naar boven in de ovenschaal.
  7. Giet de bouillon in de ovenschaal en bestrooi de witlof met suiker. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  9. Haal de folie van de groente en laat het nog 5 minuten in de oven staan zodat de groente lekker bruin kan worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof