Pommes mousseline

Pommes mousseline

Smulweb imageSmulweb

Een oude Franse klassieker, pommes mousseline. Aardappelpuree met ei, boter en slagroom. Voeg wat bieslook toe voor extra smaak. Goudbruin gebakken in de oven voor dat extra beetje smaak.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pommes mousseline op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 minuten gaar. Pureer de aardappels met een pureestamper/knijper.
  3. Scheidt de dooiers van de eiwitten en smelt de boter.
  4. Spatel de eierdooiers en 100 gram boter door de puree en spatel dan de slagroom erdoor, totdat een smeuige massa ontstaat.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep met een ijsbolletjestang ballen van de puree en schik die in de ovenschaal. Giet de overige boter over de pureeballen.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en laat de ballen in ongeveer 10 minuten goudgeel kleuren.
  8. Strooi voor het serveren wat bieslook of gesneden bosui over de pureeballen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen