- 75 g Basilicum
- 75 g Korianderzaad
- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Cambodjaanse salade met munt basilicum en koriander op tafel.
- Verhit olie en fruit de knoflook kort tot goudbruin en laat de knoflook drogen op keukenpapier.
- Blancheer de taugé in kokend water gedurende 30 seconden en koel meteen af met koud water.
- Combineer in een slakom: kool, paprika, wortels, ui, chilipepers, basilicum, munt, koriander en gefruite knoflook. Houd wat rode paprikaringen, chilipepers en gefruite knoflook achter voor garnering.
- Maak de dressing door limoensap, sojasaus, water, suiker, knoflook, zout en peper te mengen en klop het mengsel tot de suiker is opgelost.
- Schud de dressing voorzichtig over de salade en garneer met de achtergehouden rode paprikaringen, chilipepers en gefruite knoflook.