Duitse biefstuk met gegrilde tomaat

Duitse biefstuk met gegrilde tomaat

Smulweb imageSmulweb

Proef de Duitse keuken met deze malse biefstuk en gegrilde tomaat geserveerd met aardappelschijfjes en basilicum. Heerlijk gebakken in het bakvet en met peper en zout op smaak gebracht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Basilicum vers (takje)
  • 410 g Jumbo Duitse Biefstuk Biologisch

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Duitse biefstuk met gegrilde tomaat op tafel.

  1. Verhit 4 el van het bakvet verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten bruin.
  2. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze ragfijn.
  3. Halveer de tomaten, leg ze in een ovenvaste schaal, bestrijk met een beetje vloeibaar bakvet en bestrooi met peper en zout naar smaak. Grill ze onder de hete grill in ± 7 minuten bruin.
  4. Verhit de rest van het bakvet in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees aan beide kanten rosé.
  5. Bestrooi de tomaten met de basilicum en serveer samen met het vlees en de aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees