Kreeft met kaas

Kreeft met kaas

Smulweb imageSmulweb

Kreeft en kaas is een perfecte combinatie! Knip de staart van de afgekoelde kreeften aan de bovenzijde open en vanaf de kop open maak de saus op laag vuur tot net tegen de kook. Voeg naar smaak een paar druppels Worcestersaus toe en serveer direct met de zeekraal waarover de saus en garneer met de scharen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Bechamel saus

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kreeft met kaas op tafel.

  1. Pocheer de zeekraal 1 minuutje. Laat grondig uitlekken en maak, afgekoeld, aan met wat olijfolie en versgemalen peper.
  2. Breng de visbouillon op hoog vuur tot heftig bruisen en kook elke kreeft afzonderlijk, dus na elkaar. Laat de kop naar beneden in de bouillon glijden. Breng de bouillon telkens zo snel mogelijk weer aan de kook en draai het vuur lager om te pocheren. Pocher elke kreeft 3 à 4 minuten.
  3. Knip de staart van de afgekoelde kreeften aan de bovenzijde open en vanaf de kop open en verwijder het darmkanaal. Haal het vlees uit de staart en snijd het in plakken van een centimeter en leg het terug in de schaal van de staart.
  4. Snijd de kop aan de onderkant open en schraap er alles uit, behalve het zandzakje dat weggegooid wordt. Verwarm de kop met een eetlepel van de visbouillon en de room tot een gladde saus op laag vuur tot net tegen de kook. Voeg naar smaak een paar druppels Worcestersaus toe.
  5. Giet wat bechamelsaus over het staartvlees in de schaal, bestrooi met de Emmenthaler en gratineer onder de grill in het midden van de oven. Rasp wat nootmuskaat over de gegratineerde staarten.
  6. Serveer direct met de zeekraal waarover de saus en garneer met de scharen. Laat mensen de scharen zelf kraken en leegmaken, maar pas op voor spatten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas