Coleslaw (traditioneel)

Coleslaw (traditioneel)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk in de zomer op een broodje bij de BBQ, een lekkere koude coleslaw. Traditioneel gemaakt van kool, wortel en rozijnen en een fantastische dressing van yoghurt, mayonaise en mosterd. Deze coleslaw wil je maken!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Coleslaw (traditioneel) op tafel.

  1. Haal de vuile bladeren van de kool. Snijd de kool in heel fijne reepjes of rasp deze. Besprenkel met zout en laat 15 minuten staan. Spoel daarna goed af en laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortel en rasp deze.
  3. Snipper de ui fijn. Wel de rozijnen in lauw water.
  4. Meng mayonaise, yoghurt, zout, peper, suiker, mosterd en ui in een grote kom. Verdun het mengsel met azijn en proef de dressing. Indien nodig, voeg nog een beetje suiker toe.
  5. Voeg de kool, wortel en rozijnen toe aan de dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Sla Coleslaw