Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Omas appeltaart op tafel.
- Leg de rozijnen 5 minuten in lauw water zodat ze geweld zijn. Dep ze droog.
- Schil en snijd de appels in blokjes. Meng de appel met het citroensap, kaneel, suiker en de gewelde rozijnen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Deel het deeg in tweeën
- de helft wordt de bodem en de andere helft gaat bovenop de vulling.
- Bedek de bodem en 2 cm hoog de randen met één deel van het deeg. Verdeel de vulling over de bodem en bedek het met het andere deel van het deeg kruislings in repen.
- Bak de taart 1 uur op 200 graden.
- Bedek de taart met abrikozenjam terwijl hij nog warm is. Dit geeft de taart een mooie glans en een lekkere smaak.