Omas appeltaart

Omas appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een traditionele appeltaart zoals oma hem vroeger maakte: Met kaneel, rozijnen en vooral heel veel appel. Niet alleen lekker in de herfst. Bak deze taart in een springvorm en bedek hem met abrikozenjam nadat je hem uit de oven haalt voor die mooie glans.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Omas appeltaart op tafel.

  1. Leg de rozijnen 5 minuten in lauw water zodat ze geweld zijn. Dep ze droog.
  2. Schil en snijd de appels in blokjes. Meng de appel met het citroensap, kaneel, suiker en de gewelde rozijnen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  4. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Deel het deeg in tweeën
  5. de helft wordt de bodem en de andere helft gaat bovenop de vulling.
  6. Bedek de bodem en 2 cm hoog de randen met één deel van het deeg. Verdeel de vulling over de bodem en bedek het met het andere deel van het deeg kruislings in repen.
  7. Bak de taart 1 uur op 200 graden.
  8. Bedek de taart met abrikozenjam terwijl hij nog warm is. Dit geeft de taart een mooie glans en een lekkere smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart