Hartige petitfours

Hartige petitfours

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf en je gasten met deze hartige petitfours! Een feest van smaken met geitenkaas, ham, paprika, basilicum en peterselie. De toefjes rucolakers en partjes tomaat zorgen niet alleen voor een lekkere smaak, maar ook voor een mooie presentatie.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige petitfours op tafel.

  1. Meng 200 g geitenkaas met de peterselie en basilicum en peper naar smaak. Meng de helft met de rode paprikablokjes en de andere helft met de gele paprikablokjes.
  2. Bestrijk 3 sneetjes brood met kruidenkaas met rode paprika en 3 sneetjes met kruidenkaas met gele paprika. Beleg al deze sneetjes met ham.
  3. Leg de sneetjes met gele paprika op de sneetjes met rode paprika. Bestrijk de laatste 3 sneetjes aan beide kanten met de naturel geitenkaas en leg ze op de stapeltjes.
  4. Snijd deze stapeltjes met een elektrisch mes of een scherp kartelmes zonder te duwen elk in 4 mooie vierkantjes.
  5. Garneer de petitfours bovenop met een toefje rucolakers en partjes tomaat. Zet de petitfours op een mooie schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast. Tips: - Vervang de ham eens door plakjes gerookte zalm, gerookte eendenborstfilet of casselerrib. - Schil de kerstomaatjes heel dun en rol het schilletje op tot een klein roosje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Kruiden Vlees