Schol bakken (zoals vissers het doen)

Schol bakken (zoals vissers het doen)

Smulweb imageSmulweb

Schol bakken zoals vissers het doen, heerlijk. Snijd de kop en de vinnen eraf, verwijder hom of de kuit. Wrijf de vis aan beide zijden in met zout en peper. Laat een laag olie in de koekenpan en leg de vis erin. Vervolgens wacht je rustig tot de randen lichtbruin worden en de vis vanzelf van de bodem loslaat. Keer de vis om en bak de andere kant gaar en krokant.

15 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Verse schollen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Schol bakken (zoals vissers het doen) op tafel.

  1. Snijd de kop van de schollen af, verwijder de aanwezige hom of kuit zorgvuldig uit de buikholte en knip met een keukenschaar de vinnen van de schol af. (Tip: Laat als de pan groot genoeg is de staartvin zitten). Was de schol goed van binnen en van buiten onder de koude kraan. Dep de vis goed droog met keukenpapier.
  2. Wrijf de schollen vlak voor het bakken aan beide kanten in met zout en peper. Giet vervolgens flink wat olie in een grote koekenpan op hoog vuur en leg de schollen voorzichtig in de pan. Let op: Als de schol nu vastplakt aan de bodem, komt dat later vanzelf goed. Verschuif de vis dus nog niet.
  3. Zet het vuur lager en laat de schol nog een paar minuten met rust. Wacht tot de randen lichtbruin kleuren en de schol vanzelf van de bodem loslaat. Gebruik geen geweld als de vis niet loslaat, maar zet het vuur nog lager en wacht nog even
  4. Keer de schol om en bak de andere kant op dezelfde manier. Breng de vis op smaak met wat citroensap en geniet van je gebakken schol.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken