Pasta carbonara

Pasta carbonara

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Italiaanse keuken: spaghetti carbonara. De spaghetti wordt in de pan gemengd met de gebakken spekblokjes en het ei-kaasmengsel. Enkele minuten roeren en klaar! Buon appetito.

15 min bereiden

tussengerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta carbonara op tafel.

  1. Breng water met zout aan de kook en kook de pasta daarin.
  2. Verhit intussen in een hapjespan de olijfolie en bak daarin de spekblokjes.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg wat zout, ruim zwarte peper toe en veel Parmezaanse kaas. Meng alles goed door elkaar.
  4. Zodra de pasta al dente is, giet af en voeg toe aan de pan met gebakken spekblokjes. Roer goed door om kleven te voorkomen.
  5. Voeg het eiermengsel toe en blijf roeren tot het ei heet wordt.
  6. Draai het vuur uit en blijf roeren tot de massa gestold is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta