Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappel-broccoligratin op tafel.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in plakjes van ca. 1/2 cm. Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten bijna gaar.
- Giet de aardappelen voorzichtig af in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten bijna gaar en laat ze in een zeef uitlekken.
- Vet een ronde ovenschaal in met wat boter.
- Rangschik de plakjes aardappel dakpansgewijs aan de rand van de schotel en leg de broccoli in het midden.
- Klop de eieren los met de zure room en de geraspte kaas. Voeg naar smaak zout en peper toe en schenk het mengsel over de aardappelen en broccoli.
- Bak de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 30 minuten totdat het goudbruin en gaar is.