Hartige muffins met pesto en pijnboompitjes

Hartige muffins met pesto en pijnboompitjes

Smulweb imageSmulweb

Lekker voor bij de borrel of als tussendoortje: hartige muffins met pesto en pijnboompitjes. Een eenvoudig te maken mix van bloem, boter, eieren, melk en een flinke schep pesto en Parmezaanse kaas. Goudbruin afbakken in de oven en serveren met verse kruidenboter.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hartige muffins met pesto en pijnboompitjes op tafel.

  1. Doe de bloem met het zout en het bakpoeder in een kom en vermeng alles goed.
  2. Voeg er dan beetje bij beetje de gesmolten roomboter, de 2 eieren en de melk aan toe en vermeng alles tot een glad beslag.
  3. Doe er dan de pesto en de Parmezaanse kaas bij en schep dat goed door het beslag zodat er een egale kleur ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Zet papieren cakevormpjes in een muffinvorm voor 12 muffins.
  6. Schep het beslag in de vormpjes en bestrooi elke muffin met wat pijnboompitten.
  7. Zet de vorm in de oven en bak de muffins ongeveer 25 minuten.
  8. Laat afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Sauzen Muffins