Mosselen saganaki

Mosselen saganaki

Smulweb imageSmulweb

Mosselen saganaki is een heerlijk Grieks gerecht met een saus van tomaten, ui, knoflook, tijm, dille en koriander ondergedompeld in de lekkerste witte wijnsaus. De perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden en familie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mosselen saganaki op tafel.

  1. Ontvel de tomaten door ze met een mes 2 sneetjes kruislings aan de onderkant te geven en ze dan ± 20 seconden in het kokende water te houden. Dan laat het vel goed los. Tomaten in de blender fijnmalen.
  2. Snijd uien in blokjes en pers de knoflook.
  3. Schoon mosselen en verwijder de baarden. Gooi de mosselen die open staan weg. Breng wijn, tijm en laurier aan de kook in een pan, voeg mosselen toe en laat 5 min. koken.
  4. Schep de mosselen uit de pan en gooi degene die niet open zijn gegaan of maar een klein stukje gelijk weg. Haal de helft van de schelp eraf.
  5. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook tot ze glazig ziet. Giet er twee grote juslepels kookvocht bij en roer goed door.
  6. Voeg de vermalen tomaten, verse tijm en koriander en dille naar smaak toe. Voeg twee el rode wijnazijn toe en laat het even inkoken.
  7. Doe de mosselen erbij en verwarm het geheel goed.
eet smakelijk