Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mosselen saganaki op tafel.
- Ontvel de tomaten door ze met een mes 2 sneetjes kruislings aan de onderkant te geven en ze dan ± 20 seconden in het kokende water te houden. Dan laat het vel goed los. Tomaten in de blender fijnmalen.
- Snijd uien in blokjes en pers de knoflook.
- Schoon mosselen en verwijder de baarden. Gooi de mosselen die open staan weg. Breng wijn, tijm en laurier aan de kook in een pan, voeg mosselen toe en laat 5 min. koken.
- Schep de mosselen uit de pan en gooi degene die niet open zijn gegaan of maar een klein stukje gelijk weg. Haal de helft van de schelp eraf.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook tot ze glazig ziet. Giet er twee grote juslepels kookvocht bij en roer goed door.
- Voeg de vermalen tomaten, verse tijm en koriander en dille naar smaak toe. Voeg twee el rode wijnazijn toe en laat het even inkoken.
- Doe de mosselen erbij en verwarm het geheel goed.