Zweeds pannetje

Zweeds pannetje

Smulweb imageSmulweb

Laat je smaakpapillen dansen met dit heerlijk Zweeds pannetje! Sappige varkenshaas met uitjes en aardappels. Giet er bouillon bij, bak alles gaar in de oven en werk af met fijngehakte peterselie. Smullen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zweeds pannetje op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Varkenshaas in 2 cm dikke plakken snijden, licht vlak kloppen en in een pan met hete olie aanbakken. Vlees eruit halen.
  3. Uien pellen en in ringen snijden en in het hete braadvet aanbakken. Uien uit de pan halen.
  4. 1/2 L water bij de braadjus doen, opkoken, bouillonblokje en vleesjus toevoegen.
  5. Aardappels en wortels schillen, wassen en in schijven snijden. Varkenshaas, uien, aardappels en wortels afwisselend in lagen in een vuurvaste schaal leggen. Elke laag licht bestrooien met zout en peper. Bouillon toevoegen.
  6. In de voorverwarmde oven ca. 60 minuten garen.
  7. Peterselie wassen, droog deppen en fijnhakken. Voor het serveren het Zweedse pannetje bestrooien met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Soep