Marokkaans griesmeelbrood (smida)

Marokkaans griesmeelbrood (smida)

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf Marokkaans griesmeelbrood (smida) met dit heerlijke recept. Laat het deeg minstens 20 minuten rijzen en bak het goudbruin in de oven. Ideaal met wat boter en honing!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Marokkaans griesmeelbrood (smida) op tafel.

  1. Zeef het griesmeel met de bloem en het zout boven een ruime bak of op een werkvlak.
  2. Maak een kuiltje in de berg griesmeel/bloem, los de gist op in wat lauw water en doe dat samen met de zachte boter in het kuiltje.
  3. Voeg een beetje lauw water toe vanaf het midden van de massa en bewerk dat tot het gaat samenhangen. Voeg al knedend steeds 4 eetlepels lauw water toe en doe dat minstens 3-4 keer totdat je merkt dat je na heel veel kneden (met de handen of een keukenapparaat) een soepel en niet plakkerig deeg krijgt.
  4. Bedek het deeg met een schone doek en laat het 15 minuten rusten.
  5. Verdeel het deeg in bollen ter grootte van een flinke sinaasappel en maak ze op een met griesmeel bestoven werkvlak iets plat.
  6. Draai het deeg om (bestrooi het werkvlak nogmaals met een dun laagje griesmeel) en maak de plakken deeg nog iets platter (ze moeten niet te dik maar ook niet te dun zijn).
  7. Draai het deeg weer om en leg de plakken deeg op een licht met wat bloem bestoven bakplaat.
  8. Bedek met een schone doek en laat het deeg nog 20 minuten rijzen.
  9. Maak met een mes oppervlakkige sneden bovenop het deeg of prik er met een vork gaatjes in. Zet de bakplaat in een matig hete oven en bak de broden goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans