Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovengebakken kip-champignon pannetje op tafel.
- Oven voorverwarmen op 220°C.
- Kipfilets in 40 gram boter 10-15 minuten braden, uit de pan halen, met zout en peper kruiden. Kipfilets schuin in plakken snijden. Over 4 oven-gratinschaaltjes verdelen.
- Champignons schoonmaken, wassen, in vieren delen of in plakjes snijden. In het braadvet van de kipfilet in 5-6 minuten bruinbakken, rond de plakken vlees leggen.
- Rest van de boter in een pan smelten, bloem erdoor roeren, aanvullen met melk, goed laten doorkoken. Met zout, peper, nootmuskaat en verbrokkeld bouillonblokje kruiden. De dikkige saus over het vlees en de champignons verdelen.
- Met geraspte beschuit of paneermeel bestrooid in de voorverwarmde oven ca. 10 minuten gratineren.
- Voor het serveren met gewassen, geplukte peterselieblaadjes bestrooien.