Ovengebakken kip-champignon pannetje

Ovengebakken kip-champignon pannetje

Smulweb imageSmulweb

Ovengebakken kip-champignon pannetje, vol van smaak en eenvoudig te bereiden. Kipfilet in plakken samen met champignons in een romige saus met een krokant laagje on top. Heerlijk toch?

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovengebakken kip-champignon pannetje op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 220°C.
  2. Kipfilets in 40 gram boter 10-15 minuten braden, uit de pan halen, met zout en peper kruiden. Kipfilets schuin in plakken snijden. Over 4 oven-gratinschaaltjes verdelen.
  3. Champignons schoonmaken, wassen, in vieren delen of in plakjes snijden. In het braadvet van de kipfilet in 5-6 minuten bruinbakken, rond de plakken vlees leggen.
  4. Rest van de boter in een pan smelten, bloem erdoor roeren, aanvullen met melk, goed laten doorkoken. Met zout, peper, nootmuskaat en verbrokkeld bouillonblokje kruiden. De dikkige saus over het vlees en de champignons verdelen.
  5. Met geraspte beschuit of paneermeel bestrooid in de voorverwarmde oven ca. 10 minuten gratineren.
  6. Voor het serveren met gewassen, geplukte peterselieblaadjes bestrooien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Gevogelte Vlees Zuivel Sauzen