Rode bietenchutney

Rode bietenchutney

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere en veelzijdige chutney van rode bieten met appel, rozijnen en kruiden waaronder kaneel, kruidnagel en scherpe rode peper. Perfect als spread op een broodje of bij een kaasplankje.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.75 g Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rode bietenchutney op tafel.

  1. Kook de rode bieten ongeveer 40 minuten in water met wat zout. Als je reeds gekookte bieten hebt, kun je deze stap overslaan. Laat de bieten uitlekken, pel ze en snijd ze in hele kleine stukjes.
  2. Doe in een kookpan de blokjes appel, de fijngesneden uien, de gehakte of geperste knoflook, de scherpe rode peper en zwarte peper, de appelazijn, de kruidnagel, het kaneelstokje en zout naar smaak en vermeng alles goed met elkaar.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes smoren.
  4. Voeg vervolgens de bietenstukjes, de rozijnen en de suiker toe, schep alles goed om en laat nog eens 20 minuten zachtjes smoren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Appel